Menu Sluiten

Decorbouw


Decorbouw

Informatie over decorbouw.

Decorbouwers zijn verantwoordelijk voor het op en afbouwen van decors. Decorbouwers zijn werkzaam bij bedrijven die zich bezighouden met televisie en theater. Zo kunnen zij worden ingehuurd door producenten, regisseurs of eventbureaus.

 Een decor wordt vaak opgebouwd uit een aantal wanden en verschillende podia.

Ontwerpers van beursstanden zijn vaak ook uitmuntende decorbouwers en specialiseten in interieurconcepten en interieurprojecten. Visuele communicatie en grafisch design beheersen ze tot in de puntjes.

Decorbouwers kan je vaak eveneens terugvinden op interieur en designbeurzen.

Een goede decorbouwer levert mooie afgewerkte en visueel aantrekkelijke decors en styling voor uw evenement of beursstand.

Bij het ontwerpen van een film is Set Design een essentieel aspect van het filmproces. Een goede ontwerper zal multitasken, esthetische en praktische overwegingen combineren, om de visueel meest opvallende en boeiende productie mogelijk te maken. Hij ontwikkelt ook een ontwerpconcept dat het concept van het stuk van de regisseur verder uitbouwt. Dit omvat het type decor dat gebruikt moet worden, het aantal locaties, en hoe de actie op het toneel zal worden gerangschikt.

Daarnaast zal de decorontwerper ook een centrale metafoor of visueel beeld ontwikkelen om de hele productie samen te binden.

Het decor is de omgeving in een film, televisieprogramma of een theater waar de opvoering of uitzending plaatsvindt. In onder meer Hollywoord wordt er bij een groot aantal films gebruikgemaakt van gebouwen met daarin vaste decors.

Door tijdens toneelvoorstellingen gebruik te maken van toneeltorens, kan er tijdens een opvoering worden gevarieerd tussen verschillende decors.

Een decorontwerper moet bekend zijn met de geschiedenis van het theater. De oude Grieken hadden enkele van de eerste theaters.

Hun architectuur was complex en leek op een kegel. Zij gebruikten ook slechts een paar acteurs, een hoofdrolspeler en een of twee andere acteurs. Toen de theaters zich echter over de hele wereld verspreidden, hadden zij coulissen nodig die hun publiek konden boeien.

Het gebruik van rekwisieten was dus van vitaal belang.

Zelfs het moderne decorontwerp vindt zijn oorsprong in de geschiedenis van het theater, vanaf het Griekse tijdperk.

Het belangrijkste gereedschap voor een decorontwerper is de computer. Hij gebruikt software om decors te ontwerpen. Hij heeft ook toegang tot de nieuwste technologie.

Hoewel veel decorontwerpers nog steeds potloodschetsen en witte modellen gebruiken, heeft de technologie het werk gemakkelijker en efficienter gemaakt.

Hoewel tijdelijk gebouwde decors een grote verspilling kunnen zijn, zijn ze niet langer de enige optie voor het decor van een film. Een goede decorontwerper moet in staat zijn een stemmige omgeving te toveren waarin acteurs zich prettig voelen op het toneel.

Info over decorbouw

Notie over Decorbouw

Wat kunnen we nog vertellen over decorbouw.

Een goed decorontwerp kan helpen het publiek te boeien. Niemand wil een belangrijke boodschap van een spreker horen in een effen wit decor.

Het ontwikkelen van een sfeer met de juiste omgeving is cruciaal voor een succesvol zakelijk of virtueel evenement.

Een doordacht productiemodel en een geweldig decorontwerp zijn de sleutel tot het maken van gedenkwaardige evenementen. Verwerk deze drie elementen in uw productie en u zult een werkelijk spectaculaire productie hebben.

Decorbouw en decorontwerp is een uitdagend vakgebied, maar het is zeer de moeite waard.

Je kunt technisch directeur worden, als freelance ontwerper werken, of zelfs regisseur worden! De meeste decorontwerpers zijn onafhankelijke contractanten, en er zijn maar weinig voltijdse posities in een groot theater.

Decorontwerpers hadden van oudsher diverse artistieke achtergronden, maar tegenwoordig bestaan er gespecialiseerde opleidingen voor aan diverse kunstacademies.

Meer info over decorbouw nu op www.abproject.be.

Tags

Advies Decorbouw | Decorbouw Antwerpen | Decorbouw Beursstanden | Decorbouw Beurzen | Decorbouw Bornem | Decorbouw Evenementen | Decorbouw Locaal |